Onderhoudsadvies & service voor uw Swarovski-sieraden en kristallen

Onderhoudsadvies & service voor uw Swarovski-sieraden en kristallen

Onderhoudsadvies & service voor uw Swarovski-sieraden en kristallen


Ben je trotse eigenaar geworden van een origineel handgemaakt Swarovski product? Weet dan dat alle producten van Swarovski met zorg behandeld moeten worden. Hieronder geven wij van Tomylo, officiële dealer van Swarovski, onderhoudsadvies per producttype om ervoor te zorgen dat je zolang mogelijk van jouw Swarovski-product kunt genieten en schade kunt voorkomen.

Swarovski-sieraden schoonmaken

Begin met je handen te wassen en maak deze goed droog. Vervolgens kun je met een zachte, pluisvrije doek het product voorzichtig vanuit elke hoek schoonmaken. Hangers en kettingen kun je het beste voor het laatst bewaren omdat deze vaak het vuilst zijn.

Houd bij het schoonmaken van bijvoorbeeld oorstekers het sieraad vast aan het staafje, het deel wat door de oorlel gaat. Liever niet aan de zetting en/of het kristal.

Meer onderhoud tips

Bewaar het sieraad in de originele verpakking of een zacht zakje om krassen te voorkomen. Hoe minder het wordt blootgesteld aan zonlicht of hoge temperaturen, hoe minder snel het sieraad van kleur kan veranderen.

Doe je sieraad altijd af voordat je jouw handen wast, gaat zwemmen of verzorgingsproducten aanbrengt, zoals parfum, haarlak, zeep en lotions. Dit kan namelijk het metaal aantasten en de duurzaamheid van de coating verminderen. Ook kunnen andere vloeistoffen, met name vloeistoffen die ammoniak of alcohol bevatten, de toplaag van de kristallen beschadigen.

Doe je sieraden als laatste om wanneer je jezelf aankleedt en als eerste af als je jezelf uitkleedt. Elke steen is kwetsbaar en kan beschadigd raken wanneer eraan getrokken wordt of contact wordt gemaakt met harde voorwerpen. Dit kan krassen, schilfers en andere beschadigingen veroorzaken.

Wij raden het ook af om met de sieraden te slapen of te dragen tijdens het sporten.

Swarovski-horloges schoonmaken

De bovengenoemde tips gelden ook voor de Swarovski-horloges. Raadpleeg daarbij ook altijd de instructiehandleiding om bekend te zijn met bijvoorbeeld de mate van waterdichtheid.

Vervang liefst zo snel mogelijk bijna lege batterijen. Deze bevatten namelijk vloeistoffen die kunnen lekker in het uurwerk.

Vermijd ook magnetische velden. Deze kunnen invloed hebben op het uurwerk van een mechanisch horloge.

Kristallen decoraties onderhouden

Als je begint met het schoonmaken van jouw kristallen decoraties, was je eerst je handen en je maakt ze droog. Wrijf het product voorzichtig op met een zachte, niet pluizende doek of maak het handmatig schoon met lauw warm water. Niet onderdompelen.

Vervolgens kun je het product met een droge versie van de zachte, niet pluizende doek droog wrijven en oppoetsen zodat hij weer optimaal gaat glazen.

Items zoals flûtes en vazen moeten grondiger worden schoongemaakt om zeker van te zijn dat alle resten zijn weggespoeld. Deze mogen worden afgespoeld met lauw warm water (zo’n 30 graden) gemengd met een milde, PH-neutraal afwasmiddel. Gebruik hiervoor geen kokend water. Niet onderdompelen. Daarna goed afspoelen met schoon water tot alle zeepresten zijn weggespoeld. Maak daarna zorgvuldig het product goed droog met een schone, zachte pluisvrije doek.

Indien grote decoratie stukken worden geleverd met een paar witte katoenen handschoenen, dien je deze te dragen wanneer je het product moet aanraken, om de kristallen te beschermen en vingerafdrukken te voorkomen. Andere glasreinigers of agressieve schoonmaakmiddelen kun je beter niet gebruiken omdat deze de kristallen kunnen beschadigen.

Service en garantie vanuit Tomylo

Vanuit Swarovski wordt er standaard twee jaar garantie aangeboden, mits het product op de juiste wijze is onderhouden. Dit geldt ook voor alle Swarovski artikelen die bij ons in de winkel of online zijn aangekocht. Bewaar daarom goed jouw aankoop bon met echtheidscertificaat als je beroep wilt doen op deze garantie. Als het defecte item onder deze garantie valt dan kan het na beoordeling van ons of Swarovski; worden vervangen door een identiek stuk, indien beschikbaar of worden vervangen door een stuk met gelijke waarde.

Als het artikel elders is aangekocht kunnen wij helaas daar geen service voor verlenen. Wij nemen geen reparaties aan, ruilen of geven geen geld terug voor producten die niet bij ons zijn aangekocht. Daarmee kun je beter terug gaan naar de winkel waar je het product hebt aangekocht of naar de dichtstbijzijnde, officiële Swarovski store. Zij zijn in staat jou beter en sneller te helpen met je probleem dan dat wij dat kunnen.

Heb je verder nog vragen? Neem dan contact met ons op of kom even naar de winkel als je meer advies wilt over het schoonmaken van Swarovski-sieraden of kristallen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »