Swarovski

Swarovski

Wie is Swarovski?

Swarovski kristallen, wie kent ze niet?
Het merk Swarovski is al meer dan een eeuw oud. Het werd opgericht in 1895 in Oostenrijk door Daniel Swarovski en partners. Nadat Daniel een beurs in Wenen had bezocht, waar hij machines die Thomas Edison had ontwikkeld had gezien, kreeg hij het idee om een slijpmachine te ontwikkelen die edelstenen tot in precisie kon slijpen. Hier kreeg hij patent op in 1892. Daarna begint hij te onderzoeken hoe kristal kan worden bewerkt en, samen met zijn 3 zoons, slaagt hij erin om kristal loepzuiver te laten schitteren. Het was Daniel zijn visie om een ''diamant voor iedereen'' te creëren door het gebruik van kristallen. Deze visie wordt tot op de dag van vandaag gehanteerd binnen Swarovski.  

De doorbraak.

In de Golden Twenties bloeide Swarovski helemaal op omdat het in de modewereld steeds meer naam vergaarde. Swarovski werkte samen met mode-iconen zoals Balenciaga, Coco Chanel en Christian Dior. Voor Coco Chanel verwerkte Swarovski kristallen in Broches. Ook in vele Hollywood films vind je Swarovski schitteren. Zo droeg Marilyn Monroe Swarovski diamanten oorbellen in de film ‘Gentlemen Prefer Blondes’, of was de glanzende jurk van Sarah Jessica Parker in de film ‘Sex In The City’ ook bezet met Swarovski kristallen. In de huidige tijd gebruiken vele modeontwerpers nog steeds Swarovski krikstallen in hun collecties.

Maar de doordraak voor het grote publiek kwam pas in 1976. Toen een medewerker een kristallen pegeltje uitbreiden door oortjes, oogjes, een neusje en een staartje toevoegden en het op een lief muisje ging lijken. Inmiddels is de collectie kristallen beeldjes een heuse dierentuin geworden en heeft een ware verzamelwoede gecreëerd.

Ontwikkeling.

Om het ‘miniatuur imago’ te verbreken en om naamsbekendheid te vergroten werden nieuwe markten aangeboord. Buiten de catwalk juwelen in samenwerking met mode-iconen zijn er nu ook interieur stukken zoals; behang, vloeren en wanden met kristallen. Er zijn kroonluchters ontworpen die volledig versierd zijn Swarovski kristal. Zelfs architectuur wat bestaan uit Swarovski kristal. Al 13 jaar ontwerpt Swarovski de ster die boven op de kerstboom prijkt van Rockefeller in New York. Het is een icoon geworden van de kersttradities in New York. Vorig jaar woog de ster 550 pond, bevatte 25.000 kristallen en had een diameter van meer dan 2,90 meter.

Swarovski bij Tomylo.

Bij Tomylo vindt u een uitgebreide Swarovski collectie. Wij hebben sieraden voor dames, accessoires zoals schrijfwaren en waxinelichthouders, zonnebrillen, horloges en natuurlijk het kristal. Ook voor reparatie, taxatie of onderhoud van uw Swarovski sieradenhorloges en kristallen beeldjes kunt u bij Tomylo terecht. Bekijk de gehele Swarovski collectie online of bezoek onze winkel gelegen in de Passage in Roosendaal.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »